Kungsängen, Uppsala

Bäverns gränd 3A

1 mot 1

1 rum ∙ 20 kvm ∙ Vån 2

3 500 kr/mån

Annonsnummer: 1072136

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt Hyresvärd Uppsalahem

Välkommen till en charmig etta med drömläge och låg hyra! På vinden i ett vackert 1800-talshus bor du både lugnt och centralt, alldeles intill Fyrisån. Från lägenhetens gavelfönster har du utsikt mot en välskött innergård, skyddad mot insyn och med låst grind ut mot Bäverns gränd. Det hindrar dock inte dig, en blipp med nyckelbrickan och ett steg ut på trottoaren ger dig fri sikt mot centralstationen i norr och slottet i söder - här är det nära till allt!

Huset som byggdes 1863 är nyligen renoverat och rymmer ytterligare fem små lägenheter. Högst upp på vinden bor du extra privat då du inte delar vägg med någon. Vindslägenhet innebär också att du har tillgång till ett eget extra stort vindsförråd alldeles intill lägenhetsdörren, ca 18 kvm. Ett vanligt källarförråd finns i grannhuset, liksom flera välutrustade tvättstugor där bokning sker med hyresvärdens app.

Standardmässigt har lägenheten ny säkerhetsdörr, nya ljudisolerade fönster och ekparkett. Stort och fräscht badrum med dusch. Hallen tapetserades i gråblått av hyresvärden i samband med att tak och snickerier målades i början av 2024. Nästa hyresgäst kan i närtid kostnadsfritt välja egna tapeter till sovrummet, om man inte trivs med dem som jag själv satt upp.

Garderob och skafferi inryms i två platsbyggda skåp i hallen och ytterligare en fristående garderob som hör till lägenheten står just nu undanställd på vinden. Kokvrån rymmer ett praktiskt trinettkök med glaskeramikhäll samt kylskåp med frysfack. Det finns plats för en fristående kyl-frys i hallen, men själv har jag valt att ställa in en minifrys i skafferiet där den inte syns.

Efter den senaste hyreshöjningen och med säkerhetsdörr som tillval ligger månadshyran på 3614:- Jag har satt hyran i annonsen på 3500:- eftersom sajtens sökfunktion bara medger "trappsteg" om 500.

Angående önskemål för byte: Söker liten lägenhet med låg hyra, naturnära läge och riktigt kök eller kokvrå.

Läs mer om bostaden

Är du intresserad av ett byte?
Bytt
1x
I området
Kollektivtrafik
Buss
Bäverns gränd (Uppsala) (120 meter)
Annat
Uppsala Islandsbron (120 meter)
Restauranger
Curry & Ris
Bäverns Gränd 5 (42 meter)
Golden China Restaurang
Kungsängsgatan 23 (120 meter)
Skolor och barnomsorg
Uppsala Kommun
Kungsängsgatan 33 (103 meter)
Hornets Förskola Öppen förskola
Svartbäcksgatan 28 (924 meter)
Affärer
Ayhams Närabutik
Kungsängsgatan 31 (67 meter)
ICA Nära Vretgränd
Vretgränd 9
Önskad bostad

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Se all information och fler annonser
  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Enkel registrering på 2 minuter
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Hjälp genom hela bytet
  • Enkel registrering på 2 minuter
Kom igång gratis