Norrmalm, Stockholm

Döbelnsgatan 6

1 mot 1

3 rum ∙ 75 kvm ∙ Bottenvåning

8 581 kr/mån

Annonsnummer: 1073979

Hiss
Badkar
BRF

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt Hyresvärd Fastighets AB Döbelnsgatan

VÄLKOMMEN!

Jag, min sambo och vår son önskar flytta till en 4 rok, alternativt en stor 3 rok som kan fungera som en 4 rok, i Björkhagen eller Hammarbyhöjden, alternativt Södermalm (inklusive Södra Hammarbyhamnen) eller Norrmalm. Vårt främsta bytesskäl är att vi väntar ytterligare ett barn.

OBS!

Hyresvärden planerar upprustning 2025/2026. De kommer ha löpande förhandling med Hyresgästföreningen om renoveringsprogrammet så att hyresnivån och omfattningen av renoveringen är godkänd av Hyresgästföreningen. Hyresgäster har viss möjlighet att påverka renoveringen, exempelvis utbyte av kök, vitvaror, golv etc. Hyresgästen måste godkänna upprustningen för att hyresvärden ska kunna rusta upp lägenheten (annars måste hyresvärden gå via hyresnämnden).

ANMÄRKNING

Tusentals har visat intresse för vår annons och vi har tyvärr inte alltid tid att svara på alla meddelanden. Vi fokuserar på gröna kedjor.

LÄGENHETEN

Kulturhistoriskt värdefull (grönklassad) sekelskifteslägenhet ritad av känd arkitekt Erik Ulrich belägen på bottenvåning i gårdshus som nås via innergård.

Lägenheten har stora fönster mot två innergårdar där den bakre utgör sällan använd väg till källare för de som bor i gårdshuset.

Då det är ett gårdshus är det tyst i lägenheten trots att fastigheten är placerad mitt i Stockholms innerstad. Av samma anledning är den något mörk trots ljusinsläpp hela dagen. Detta leder till en skönt sval lägenhet under sommaren och ett mysigt intryck resten av året.

Fin planlösning och fina rum. Badrummet är inte så fint men stort och rymligt med goda möjligheter att förfinas.

Takhöjden är runt 3 meter.

Tvättmaskin kan installeras i badrummet och diskmaskin i köket.

Det finns en bildad bostadsrättsförening som dock ej förvärvat fastigheten. Det finns även en lokal hyresgästförening.

INNERGÅRDARNA

Inre innergård: Trevlig med fin plantering som tas om hand av flera hyresgäster. Fantastiskt att fika eller äta ute på den under varma dagar. Finns två cykelställ.

Yttre innergård: Finns idag mest i estetiskt syfte och som en av ingångarna till källaren. Den används även för mattpiskning och att plantera valfria växter och blommor.

TVÄTTSTUGA, KÄLLARFÖRRÅD OCH GEMENSAMT FÖRRÅD

Tvättstuga, eget förråd samt gemensamt förråd (exempelvis för cyklar) finns i fastighetens källarutrymme en trappa ned.

Förrådet är 6–8 kvm stort med lite över 2 meter i takhöjd.

ÖVRIGT

Grannsämjan är god och fastighetsskötaren löser snabbt problem som dyker upp. Fastighetsskötaren besöker fastigheten varje tisdag. Hyresvärden är okej.

HYRAN

Hyran är 8 581 kr/mån. El, värme och vatten ingår i hyran. Ja, du läste rätt: el ingår i hyran.

FASTIGHETEN

Fastighetens namn är Stockholm Hägerberget 32.

Fastigheten förvaltas av S & G Måleri & Fastighetsskötsel AB, Akifa Förvaltning AB och Gillöga AB. Hyresvärd är Fastighets AB Döbelnsgatan genom Gillöga AB. Fastighetsägare är Fastighets AB Döbelnsgatan genom Gillöga AB.

Fastigheten är grönmärkt av Stadsmuseet i Stockholm. Detta är den näst högsta klassen i deras kulturhistoriska klassificering och innebär att fastigheten bedöms vara särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt

Fastigheten har funnits här sedan 1859 men var färdigbyggd först 1900 då nuvarande gårdshus färdigställdes. Gårdshuset ritades av den nu berömde svenske arkitekten Erik Ulrich som exempelvis även ritade Sankt Sigfrids kyrka i Aspudden och Stockholms arbetarhem i Östermalm.

En stor upprustning av fastigheten skedde under 1970-talet. Mindre renoveringar av lägenheter har skett vid olika tillfällen sedan dess. Min lägenhet fick en mindre renovering 2022 (framförallt golvbyte i hall, kök och vardagsrum).

OMRÅDET

Fastigheten ligger i Stockholms innerstads smältdegel och är ett stenkast från Johannes kyrka, en av Stockholms finaste med en bebyggelse runtomkring från runt 1700-talets början och framåt.

Döbelnsgatan 6, där fastigheten nås via en port, sträcker sig åt ena hållet mot Vanadislunden och Hagaparken, och åt andra hållet förbi Johannes kyrka till Riksbanken, Riksdagen och Kungliga slottet. Den senare riktningen är ovanligt lugn och små avstickare leder till Östermalm, Åhléns City, Rigoletto, NK, Kulturhuset med mera. Det är heller inte långt till Djurgården. Bra skolor, klubbar, butiker, bibliotek, parker, med mera, finns nära och många av. Nära lägenheten finns Humlegården som är ett fantastiskt område för föräldrar med småbarn. På sommaren kan man bada utomhus på Vanadisbadet.

Läget och området är med andra ord fenomenalt för ett liv i Stockholms innerstad.

BILDER

De första två bilderna är en översiktsbild och närbild (sedd från Döbelnsgatan 6) av fastigheten från Fredegårds och Fastighetsvärlden via Fastighetsvärlden [1][2]. Därefter följer bilder som visar lägenhetens hall, kök och samtliga rum. Den nästsista bilden är en planritning av lägenheten från 1972. Det finns en plomberad kakelugn i nedersta sovrummet i bilden, vilken ej är utritad. Den sista bilden är en ritning av bottenvåningen från 1972. Sandlådan har gjorts om till stengolv sedan dess.

[1] https://www.fastighetsvarlden.se/wp-content/uploads/2023/11/Dobeln6.jpg

[2] https://www.fastighetsvarlden.se/wp-content/uploads/2023/11/fv-Dobelnsgatan.webp

ÖVRIGT

Jag har bott här med sambo och son i två år och vi trivs fortfarande, varför vi inte stressar med att hitta något nytt och kommer endast gå igenom en hel bytesprocess när vi finner något som passar oss båda och uppfyller våra bytesskäl.

Hyresvärden är positiv till att ta emot en bytesansökan men tar först ställning när en formell bytesansökan skickats in.

Läs mer om bostaden

Är du intresserad av ett byte?
Svarar vanligtvis inom 1 timmar
I området
Kollektivtrafik
Buss
Adolf Fredriks kyrka (146 meter)
Tunnelbana
Hötorget (312 meter)
Restauranger
Miss Clara by Nobis
Sveavägen 48 (149 meter)
Kfum Central Fastighet AB
Döbelnsgatan 17 (136 meter)
Skolor och barnomsorg
Pysslingen Förskolor och Skolor AB
Adolf Fredriks Kyrkogata 2 (80 meter)
Klara Förskola
Regeringsgatan 79 (287 meter)
Affärer
45:ans Livs
Malmskillnadsgatan 45 (164 meter)
Coop Konsum Sveavägen
Sveavägen 70 (241 meter)
Önskad bostad

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Se all information och fler annonser
  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Enkel registrering på 2 minuter
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Hjälp genom hela bytet
  • Enkel registrering på 2 minuter
Kom igång gratis