Centrala staden, Lund

Norbergsgatan 6

1 mot 1

3 rum ∙ 63 kvm ∙ Vån 3

8 209 kr/mån

Annonsnummer: 1108562

Balkong

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt Hyresvärd Salana

Ljus trea på centralt men lugnt läge i Lund i en välskött funkisfastighet från sent 1930-tal. Från en rymlig hall med inbyggda garderober och toalett på ena sidan nås på den andra matrum och kök. Hallen mynnar genom ett tidstypiskt valv ut i vardagsrummet vilket ger en lång siktlinje.

Vardagsrummet har utgång till rymlig balkong mot innergård i sydväst-läge samt trivsam öppen spis (tyvärr med eldningsförbud men möjligt med etanolbrännare). Både hall och vardagsrum har fiskbensparkett i ek och nyligen målade tak och väggar. Vägghängda bokhyllor är monterade av mig men kan lämnas kvar om så önskas (skenor och konsoler från Elfa så lätt att justera/komplettera).

Från vardagsrummet nås sovrummet via en mindre hall/passage som har en stor inbyggd garderob, härifrån nås även det helkaklade badrummet med dusch samt tvättpelare med ny tvättmaskin och torktumlare. Både kök och badrum är nyligen bytta så standarden är hög för att vara en hyresrätt.

Sovrummet har fönster mot innergården så läget är ostört och bjuder på lummig grönska under sommarhalvåret då hela kvarterets gårdar vetter mot varandra (dvs inga gårdsfastigheter i mitten). Ljust trägolv, nyligen målade golv och väggar.

Det jag använder som matrum använder andra med samma planlösning som ett andra sovrum, jag har kvar dörren i förrådet. Även här bjuder fönstren på generöst ljusinsläpp. Golvet har ekparkett, tak och väggar nyligen målade.

Köket är knappt två år gammalt så i mycket god kondition. Varmluftsugn med keramisk induktionshäll, diskmaskin, kyl och frys är samtliga bytta vid renoveringen. Ekparkett på golvet, vitt facetterat kakel över diskbänk/spis och vita snickerier. Jag har en mikrovågsugn i skåpet över kylen samt en fristående hylla för mer förvaring, men antar att den fria ytan annars är tänkt att rymma ett mindre bord.

Balkongen är delvis indragen i fasaden vilket ger skydd för t.ex. dynor på utemöbler som därför kan lämnas ute. Har lagt trätrall på betonggolvet som jag kan lämna kvar vid önskemål. Läget ger mycket sol under hela eftermiddagen och växter trivs så länge de får mycket vatten.

Norbergsgatan är en tvärgata till Södra Esplanaden så nära till det mesta. Stadsparken ligger bara några hundra meter bort där det även finns ett bra gym (Actic). Till Mårtenstorget och Stortorget som får betraktas som innerstadens mest centrala punkter är det ca tio minuters promenad. Både en Ica nära och ett Hemköp ligger bara fem minuters promenad bort om något snabbt behöver handlas, närmsta paketombud ligger precis runt hörnet. Det finns inga studentnationer eller stora studentboenden i närheten kan tilläggas för de som är oroliga för sin nattsömn.

Fastigheten ägs av ett välskött familjeföretag med mycket god ekonomi och fastighetsskötaren är sympatisk och lätt att få tag på.

Behöver flytta till Stockholm under hösten pga nytt arbete och är därför i behov av byte, öppen för förslag med flerpartsbyten (har därför lagt till Malmö och Lund som önskvärda orter för synlighet där). Kommer att komplettera annonsen med fler bilder inom kort!

Läs mer om bostaden

Är du intresserad av ett byte?
I området
Kollektivtrafik
Buss
Lund Hospitalsgatan (104 meter)
Tåg
Lund Bankgatan (467 meter)
Restauranger
Kryddan Pizzerian
Södra Esplanaden 14
Matrummet i Lund
Kastanjegatan 18 (288 meter)
Skolor och barnomsorg
Lönnen Förskola
Korsgatan 5 (227 meter)
Grynmalaregården Förskola
Grynmalaregatan 4 (359 meter)
Affärer
D&r Minimarket
Tullgatan 13 (117 meter)
Kryddan Nära Dej i Lund AB
Södra Esplanaden 14 (123 meter)
Önskad bostad

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Se all information och fler annonser
  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Enkel registrering på 2 minuter
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Hjälp genom hela bytet
  • Enkel registrering på 2 minuter
Kom igång gratis