Kungsholmen, Stockholm

Essingestråket 13

1 mot 1

2 rum ∙ 50 kvm ∙ Vån 2

6 859 kr/mån

Annonsnummer: 1112835

Balkong
Öppen spis/kakelugn
Badkar

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt Hyresvärd privat hyresvärd

Stor och ljus funkis-1a från 30-tal på 48 kvm som är avdelad till 2a med frostade glasskjutdörrar som skapar avskildhet samt ljusinsläpp.

Det stora rummet är avdelat till sovrum+vardagsrum.

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, garderob, barnsäng och skrivbord. Stort fönster och balkong i sydvästläge, sol hela dagen och fram till kvällen. Utsikt över stora essinge lilla lummiga idrottsplats som skapar trevligt folkliv på sommaren. Noll insyn när träden har blad och sällan grannar på intilliggande balkonger. Idrottsplatsen stängs ner senast kl 22 varje dag, så det är varken störande ljud eller ljus från lamporna på kvällen.

På andra sidan skjutdörrarna ligger rymligt vardagsrum med liten alkov med plats för säng eller soffa som på bild. Finns även plats för matbord om man vill använda matrummet i köket till annat. Väggen/skjutdörrarna går att ta ner eller flytta om man vill.

Separat rymligt funkiskök med morgonsol och gott om plats för matbord för 4-6 personer men kan även användas som exempelvis kontor eller delas av till ett litet barnrum (har sett grannar dela av till rum). Gott om förvaring och skåp i kök, kallskåp finns bla, gasspis med fläkt samt bra med arbetsyta och stor kyl och frys. Plats för tvättmaskin under bänk, kan eventuellt lämna kvar vår om det redan finns dit vi flyttar. Finns även en bra och modern tvättstuga i källaren.

Originalträgolv i alla rum utom kök som har linoleummatta och badrum som har kakel både golv och väggar. I badrummet har vi satt in ett badkar men går lätt att göra om till dusch igen om man vill. Då skulle man förslagsvis få plats med tvättmaskinen i badrummet istället och sätta in diskmaskin i köket där tvättmaskinen står nu. Badrummet har även handdukstork.

Rymlig hall med plats för hatthylla samt en rymlig garderob. Det finns en till garderob i vardagsrummet.

Den öppna spisen används ej men är bara drygt en meter hög så fungerar som fin avställningsyta.

Stort vindsförråd.

1 min från essingetorget där bussen tar dig till Fridhemsplan på drygt 10 min. 8 min promenad (eller två busshållplatser) till tvärbanan som tar dig till Alvik och gröna linjen på 3 min, eller till Liljeholmen och röda linjen på ca 5 min. Fina promenadvägar längs vatten samt familjevänlig badplats 5 minuter bort, här går man bekvämt i badrock till badet, trevlig ”lantlig” känsla där man hälsar på varandra på gatan och finns ett flertal grupper som kallbadar tillsammans året om. Nära till ett flertal trevliga caféer, ön har även ett litet personligt bibliotek och ett flertal förskolor och skolor, bland annat franska skolan. Finns en fin parklek med plaskdamm samt flera andra små parker och skogspartier i området.

På stora Essingen känns det som att bo i en småstad inne i stan, det känns väldigt tryggt att bo här med barn då det är en ändhållplats samt ingen tunnelbana som lockar hit andra än främst boende på ön. vi hade gärna bott kvar men söker något större med plats för barn att växa i.

Läs mer om bostaden

Önskad bostad

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Se all information och fler annonser
  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Enkel registrering på 2 minuter
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
I området
Kollektivtrafik
Buss
Stenkullavägen (85 meter)
Annat
Stora Essingen brygga (404 meter)
Restauranger
Restaurang Essinge
Essingestråket 44 (343 meter)
Matprofilen Restaurant AB
Gröndalsvägen 171 (524 meter)
Skolor och barnomsorg
Förskolan Spaden
Essinge Kyrkväg 11
Essingestråket 26 Förskola
Essingestråket 26 (178 meter)
Affärer
Coop Nära
Badstrandsvägen 28 (260 meter)
ICA Nära Smelivs
Sunnerdahlsplan 1 (954 meter)
Är du intresserad av ett byte?
Svarar vanligtvis inom 11 timmar

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Hjälp genom hela bytet
  • Enkel registrering på 2 minuter
Kom igång gratis