Södermalm, Stockholm

Kristinehovsgatan 10

1 mot 1

4.5 rum ∙ 86 kvm ∙ Vån 3

9 940 kr/mån

Annonsnummer: 1113868

Balkong
Hiss
Badkar

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt Hyresvärd Svenska Bostäder

Välkommen till denna ljusa, välplanerade lägenhet i ett perfekt läge centralt mellan Hornstull och Zinkensdamm. Samtliga rum har fina materialval med fönsterbräden i natursten och genomgående parkettgolv (flertalet med originalförband) förutom i köket (mörk linoleummatta) och badrummen (grå klinker). Balkong finnes!

HALL ETC.
Stor, delvis möblerbar hall, vilken närmast kan betecknas som ett halvt ytterligare rum. Fönstersektionen mot vardagsrummet gör att ljus letar sig in även hit. Hallen är sammankopplad med en MINDRE HALL med klädhängare och en platsbyggd garderob. Ihopkopplade med hallen är även en KLÄDKAMMARE med goda förvaringsmöjligheter och en EXTRATOALETT. Parkettgolvet är nyslipat 2022.

SOVRUM 1 och 2
Från hallen leder dörrar till två mindre (plats för exempelvis dubbelsäng + spjälsäng) sovrum, båda med parkettgolv och stora fönsterpartier som vetter mot en bred, insynsminimerande gata med lummiga parklindar. Vi har installerat måttbeställda mörkläggningsrullgardiner i båda dessa rum.

VARDAGSRUM
Från hallen nås även vardagsrummet med ett än större fönsterparti mot Kristinehovsgatan.

SOVRUM 3
”Master Bedroom” om man så vill: här finns god förvaring med fem platsbyggda garderober med lika många överskåp. Vi använder rummet till kombinerat matrum och bibliotek, men tidigare hyresgäst hade det till rymligt sovrum. Från rummet nås även en BALKONG som vetter mot innergården.

KÖK
Rymligt kök med bra arbetsytor och plats för fullstort matbord. God förvaring med platsbyggda köksskåp med nya luckor. Vi har låtit installera diskmaskin med ytterligare arbetsyta ovanpå, vilket ej finns som standard i husets lägenheter. Ny kyl och frys 2021.

BADRUM
Rymligt badrum med plats för både badkar och tvättmaskin/tvättpelare. Ljusgrått klinkergolv och helkaklade väggar.

KOMPLETTERANDE INFORMATION
Stambyte är genomfört ca 2015 varvid även köket, badrummet och toaletten helrenoverades. Samtidigt installerades nya säkringar med jordfelsbrytare samt fiber, med totalt nio fasta uttag i lägenheten. Lägenheten har godkänd säkerhetsdörr. Hiss finns. Hyran får anses riktigt billig i jämförelse med andra nyligen stambytta, motsvarande lägenheter både på Söder och utanför tullarna. Värden Svenska Bostäder (allmännyttigt företag) tillämpar principer om valfritt lägenhetsunderhåll, där hyresgästen i samband med renoveringar kan välja en passande prisnivå, varvid skydd finns mot oväntade hyreshöjningar. Möjlighet finns även till förmånliga engångspriser om ommålning/tapetsering sker i värdens regi. Gården helrenoveras för närvarande och förses med grillplats, lekplats och planteringar, vilket planeras vara klart i slutet av sommaren 2024, i samband med färdigställande av nytt gårdshus. Rymligt garage med många parkeringsplatser helrenoveras för närvarande och beräknas vara tillgängligt under våren 2024. Hyresgästlokal finns att låna, liksom förstås tvättstuga som framöver ska moderniseras. Rymligt källarförråd med säkerhetsdörr finns i källaren.

Vi har erfarenhet av flera tidigare genomförda byten från direkt- och ända upp till fyrpartsbyte. Vi söker större – i angivna områden utanför tullarna främst sådant såsom lägenheter i flerfamiljsvilla med tillgång till trädgård, hyresradhus, alternativt andra speciella bostäder. Blivande bostadsrätter kan också vara av intresse!

Läs mer om bostaden

Önskad bostad

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Se all information och fler annonser
  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Enkel registrering på 2 minuter
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
I området
Kollektivtrafik
Buss
Högalidskyrkan (143 meter)
Tunnelbana
Hornstull (418 meter)
Restauranger
Retro Sport Bar Södermalm
Hornsgatan 136 (134 meter)
Hornsgrillen
Hornsgatan 146 (243 meter)
Skolor och barnomsorg
Solgården Förskola
Lundagatan 69 (102 meter)
Lundaskolans Fritidshem
Lundagatan 43 (198 meter)
Affärer
ICA Supermarket Högalid
Hornsgatan 146
ICA Supermarket Hornsgatan
Hornsgatan 146 (222 meter)
Är du intresserad av ett byte?
Bytt
1x
Svarar vanligtvis inom 5 timmar

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Hjälp genom hela bytet
  • Enkel registrering på 2 minuter
Kom igång gratis