Anna har bytt lägenhet 6 gånger – hittills.

Det här är Annas berättelse, en av våra medlemmar som bytt lägenhet flera gånger under åren i takt med att livet förändrats.

Resan på Lägenhetsbyte började i en trea på Vanadisvägen i Stockholm, där bodde Anna med sin man och nyfödde son. Den lilla familjen kände att de växt ur lägenheten och behövde större. De bytte till en stor lägenhet om 140 kvm på Hagagatan i Stockholm. Här växer sonen upp men när han flyttar hemifrån är det dags för Anna och hennes man att byta bort den stora lägenheten till en mindre. De vill ha pengar över till sitt stora intresse - att resa. Byte nummer två gick till en trea på Norra bantorget, lägenheten passade dem perfekt i storlek. Efter 3 år i lägenheten i city längtade paret efter sjöutsikt och balkong.

”Familjesituationen förändras, genom att man kan byta bostad finns alla möjligheter. Man behöver inte ha miljoner för att få sitt drömboende”-Anna. 

Deras tredje byte förde dem till Hornstull med utsikt över vattnet och en stor gemensam terrass! Men när nattklubben Debaser öppnade på Hornstull strand blev det för stökigt för paret. Det låg även en korvkiosk utanför dem som drog till sig nattgästerna när krogen stängde. Det blev alltså dags att flytta igen.

“Man får ofta ge upp någonting i ett byte, det är inte ofta någon som bor i en 3:a vill ha en 3:a. Man får vara villig att byta bort något för att få något annat”-Anna. 

Från Hornstull bytte de nu till Gamla stan i Stockholm, detta blev byte nummer fyra. En person som ville ha mindre och balkong blev den perfekta matchen - en stor tvåa om 105 kvm blev nu parets nya hem. Men Anna och hennes man saknade terrassen och bestämde sig för att försöka igen! 

Genom det femte bytet, ett triangelbyte, hamnade paret på Jakobsbergsgatan i city. Men återigen blev det stökigt kring lägenheten och för sjätte gången i rad bytte de sin lägenhet. Flytten gick nu från Jakobsbergsgatan till Kungsholmen, en lägenhet om 104 kvm med terrass. 

Men livet är föränderligt och i konstant rörelse, därför letar paret efter en mindre och billigare lägenhet nu när Annas man gått i pension. Paret vill återigen lägga pengarna på sitt stora intresse nämligen att resa. 

Annas tips till andra annonsörer: Ge inte upp! Var aktiv och ta ställning, plötsligt lossnar det och du hittar någon som vill ha det du har. 

Vi på lägenhetsbyte önskar Anna och hennes man ett stort lycka till och ett stort tack för de ville dela med sig av sin byteshistoria! 

Blev du också inspirerad av Annas berättelse? Testa att lägga in en annons hos oss just nu helt gratis i 5 dagar. 

Byt din lägenhet hos oss

  • Över 60 000 nöjda kunder
  • Vi hjälper dig genom hela bytet
  • Kom igång på 2 minuter