Äntligen har vi morfar nära!

Lanas byteshistoria började för flera år sen när hon tillsammans med sina två syskon flyttade från Sandviken till Stockholm. Vid den tiden bodde syskonens pappa i Gävle. Det var långt från familjen i Stockholm och han trivdes inte riktigt med avståndet. Han kände sig allt mer ensam vilket också tärde på hela familjen.

Syskonen funderade på att hyra ett rum eller en lägenhet i Stockholm i andra hand till sin pappa. Men det är dyrt att hyra i andra hand och syskonen hittade aldrig någonting som kändes riktigt bra. Förra hösten när Lana precis fått barn blev längtan efter att ha sin pappa nära ännu större. Hon hörde talas om lägenhetsbyte.se och skapade en bytesannons, utan några större förhoppningar på att det skulle fungera.   

”I efterhand har har det slagit mig, hur skulle det kännas för oss om pappa skulle bo i ett rum som han hyrt. Ingen hade mått bra av det” 

Men så plötsligt fick de en match!  En annonsör med lägenhet i Stureby i södra Stockholm som ville flytta till Gävle. Allting passade perfekt, både läget, hyran och storleken på pappans lägenhet var precis det som paret i Stureby ville ha. Lana skrev direkt och frågade om de var intresserade av att gå vidare, och det var de! De ville se lägenheten så fort som möjligt. Lana och hennes familj kunde inte tro att det var sant. Vi var i så glada, berättar Lana för oss.  Lana ringde sin pappa och berättade om bytet. Det kändes fortfarande långt borta men ett litet ljus av hopp tändes för familjen. Så kom sen dagen när paret från Stureby skulle komma och titta på pappans lägenhet. Syskonen beställde storstädning och köpte nya möbler. De resonerade som så att om bytet inte skulle gå igenom skulle pappa iallafall ha ett fint boende i Gävle med de nya möblerna. Dagen efter visningen hörde paret av sig och meddelade att de ville gå vidare i processen. 

Det blev dags att ansöka om bytet och de kom överens om att använda sig av vår tjänst Bytesansökan, vilket var en stor hjälp för alla inblandade. Och förra helgen gick sedan flyttlasset från Gävle till Stockholm. Lana har haft kontakt med paret de bytte lägenhet med, som även de är jättenöjda med bytet och sitt nya hem. Att ha familjen samlad har alltid känts viktigt för Lana. Den känslan förstärktes i och med Corona-viruset. Lana berättar att hon idag är väldigt tacksam över att hon snabbt kan åka till sin pappa och lämna mat och samtala lite via balkongen, något hon inte hade haft samma möjlighet att göra om pappan hade bott kvar i Gävle.

”Tack för allt stöd, ni har varit snabba att svara på alla våra frågor och det har känts så tryggt att någon funnits där och hållit koll på alla dokument”. - Lana 

Och ett stort tack till Lana och hennes familj för att vi fick ta del av deras berättelse och dela den med er. Letar ni också efter den perfekta matchen? Lägg upp en annons på lägenhetsbyte.se  nu och få 5 dagars gratis annonsering. 

Byt din lägenhet hos oss

  • Över 60 000 nöjda kunder
  • Vi hjälper dig genom hela bytet
  • Kom igång på 2 minuter