Började med ett rött gem

På Lägenhetsbyte.se har användare börjat sina resor i mindre lägenheter och efter att ha bytt ett par gånger hamnat på adressen värd att bara fantisera om.

Under 2005-2006 gjorde kanadensaren Kyle MacDonald ett experiment inspirerat av den buddistiska sagan Halmstråsmiljonären. Macdonald påbörjade en resa med att byta ett rött gem till en penna, sedan bytte han pennan mot ett stormkök och sedan stormköket till en bilgenerator. Efter ett år hade Macdonald bytt från ett gem till ett tvåvåningshus i Kanada. 

Många av användarna på Lägenhetsbyte.se har påbörjat sina resor i mindre lägenheter utanför stan. Genom att byta lägenhet ett par gånger har de lyckats hamna i sina drömlägenheter på adressen värd att bara fantisera om.

För Nelly och Anton började resan på varsin plats i Stockholm och har nu slutat på Åsögatan mitt på Södermalm.

Från Aspudden till Hornstull

2007 fick Nelly sin första lägenhet i Aspudden. En tvåa med rosa väggar blev Nellys borg. Men precis som ett rött gem fanns längtan att byta till sig något med centralare läge. 

“– Jag är uppvuxen i stan och saknade verkligen stadspulsen. Tyckte det var lite för lugnt i Aspudden och ville ha lite mer action”, berättar Nelly. 

Nelly lade upp en annons på Lägenhetsbyte.se och fick napp. En kvinna som hade tröttnat på stadslivet och sökte lugnet ville byta bort sin etta i Hornstull. Direktbytet gick igenom och efter sju år i samma lägenhet hade Nelly samlat på sig en del saker. 

“– Tio pers fick hjälpa mig att flytta. Jag hade väldigt mycket grejer, så det blev många rundor mellan lägenheterna och tippen”, berättar Nelly.

Kärleken slår till

Med en ny lägenhet och kartongerna packade, var Nelly redo för storstadslivet. Men en kväll några veckor innan bytet ändrades allt. På en fest dyker Anton upp och kärleken slår till. Anton hade stått i bostadskön ett bra tag och precis fått ett kontrakt på en etta vid Nytorget.

“– Det ironiska blev att Anton fick sin lägenhet precis efter att jag hade flyttat. Då flyttade jag in hos honom istället och hyrde ut min etta i andrahand”, berättar Nelly. 

Två blir ett

Med två ettor på Söder så fann sig Nelly och Anton i ett drömläge. Chanserna att byta två ettor till något större i ett triangelbyte är väldigt attraktivt. 

“– Det blev min andra vända. Då genomförde vi ett byte med en lägenhet på Söder, en 2,5:a mot våra ettor”, berättar Nelly. 

Ett par som precis separerat fick varsin etta och Nelly och Anton flyttade in i deras 2,5:a på Åsögatan. Från Aspudden, till två ettor och till slut en 67 kvm lägenhet på en av stans hetaste adresser. För Nelly och Anton blev resan som det röda gemet. 

Vill du också göra en liknande byteshistoria? Lägg in din annons idag och hitta ditt nästa byte!

Byt din lägenhet hos oss

  • Över 60 000 nöjda kunder
  • Vi hjälper dig genom hela bytet
  • Kom igång på 2 minuter