Bytescoachens bästa tips!

Att byta sin lägenhet är i grunden en ganska enkel sak, men det kan ändå ta lite tid och ibland kan man behöva lite hjälp på vägen. Här har vi samlat de bästa tipsen från vår egen bytes-coach som inte bara dagligen hjälper våra annonsörer med sina byten, hon har själv bytt lägenhet via Lägenhetsbyte.se - 5 gånger!

Att byta sin lägenhet är i grunden en ganska enkel sak, men det kan ändå ta lite tid och ibland kan man behöva lite hjälp på vägen. Här har vi samlat de bästa tipsen från vår egen bytescoach som inte bara dagligen hjälper våra annonsörer med sina byten, hon har själv bytt lägenhet via Lägenhetsbyte.se - 5 gånger! 

"När det kommer till att byta lägenhet så finns det väldigt mycket man själv kan göra för att öka sina chanser. Jag hoppas att mina erfarenheter, tillsammans med de insikter jag dagligen får i hur folk tänker kring byten, hjälper just dig att hitta rätt!" -  Kornelia, bytescoach på Lägenhetsbyte.se.

Förväntningar

Varför vill du byta lägenhet? Det är en viktig fråga att ställa sig. Vad är det du behöver som din nuvarande bostad inte har? Och vad är det du har idag som du faktiskt kanske inte längre behöver?Ett lägenhetsbyte är precis som vilken annan byteshandel som helst — man både ger och får. Du kan få både större och centralare läge men då behöver du ha något att erbjuda tillbaka. Till exempel utsikt, närhet till natur, skola, bra kommunikationer osv. Ett lyckat byte är helt enkelt när alla parter får det bättre! 😊

Lägg tid på din annons 

Enligt vår erfarenhet tar i snitt 4 till 6 månader att hitta ett byte. Och det krävs en del engagemang. Börja med din egen annons, det är värt att lägga tid på att den ska bli bra. Tänk på att det är lika viktigt att någon annan faller för din lägenhet, som det är att du hittar en bostad du vill ha.  

Här har jag samlat tips och råd som hjälper dig få en bra annons:  

 

Ofta är det bilderna av din lägenhet som ger det första intrycket till den som tittar på din annons. Därför är det viktigt att lägga arbete på bilderna.

Mina tips för bra bilder är: 

 • Ljuset. Ta bilderna under dagtid när du har ett fint och naturligt ljus i lägenheten.
 • Fixa hemma. Plocka bort onödiga prylar och personliga saker. Det är viktigt att den som tittar på dina bilder lätt kan se sig själv bo där.
 • Placering och vinkel. Försök få med så mycket av rummet som möjligt. Det finns två fina trick för detta: 1. Stå i hörnet av rummet. 2. Testa att stå i dörröppningen och fota in i rummet.

Beskrivning 

Din beskrivning av lägenheten visar andra annonsörer att du lagt tid på din annons och att du är seriös med ditt byte. Det är också viktigt att få relevant information om en lägenhet man eventuellt ska flytta till. 

Mina bästa tips för en bra beskrivning är: 

 • Skriv om sånt du själv vill veta. Berätta till exempel om du har en ny eller gammal lägenhet, hur planlösningen ser ut, om det finns parker i närheten eller hur det ser ut med kommunikationer till och från lägenheten.
 • Gör texten lättläst. Dela in texten i olika stycken och gör en stavningskoll så blir texten lättare och roligare att läsa.
 • Hellre för mycket än för lite. Folk vill veta mycket om den lägenheten de eventuellt ska byta till så passa på här att sälja in din lägenhet, tala om hur fantastisk den är!

Engagera dig 

Du kommer upptäcka att olika personer har olika grad av engagemang. Vissa är väldigt angelägna medan andra är mer avvaktande och kanske svåra att få kontakt med eller komma på visning hos. Om du är angelägen om att hitta ett bra byte snabbt så har du alla möjligheter att göra det! Men då gäller det att vara aktiv och ta ställning till dina bytesförslag. 

När du börjar få 100% byten är det dags att på och ordna visningar. Ta initiativet! Vänta inte på att andra ska genomföra bjuda in till visning utan ta initiativ och bjud in först. Om du inte vill ha en fysisk visning kan ni alltid hålla en digital visning via mobilen eller tex en surfplatta. 😊

Känner du att det står still i din byteslista eller att du inte kommer vidare så kan det vara ett bra läge att kolla igenom dina önskemål och krav. 

Mina bästa tips för att få fler bytesförslag: 

 • Utöka dina områden. Kanske finns ett guldkorn i ett område som angränsar till det du helst vill flytta till.
 • Sänk ditt krav på storlek. Många gånger handlar det mer om hur en lägenhet är planerad än antalet kvadratmeter.
 • Måste du verkligen ha balkong? Titta igenom dina krav och se om det finns något du skulle kunna tumma på.
 • Sätt en högre maxhyra än den du är helt bekväm med. På det sätter förlorar du inte potentiella byten som ligger strax över din egentliga maxgräns.

 

Var ärlig och respektfull 

Det är ingen bra idé att tumma på sanningen eller överdriva i sin annons. Innan bytet genomförs kommer ni ändå alltid titta på varandras lägenheter. Om verkligheten inte stämmer överens med beskrivningen så är det mindre sannolikt att bytet går igenom. 

Sist men inte mist, alla andra är också här för att höja sin livskvalitet genom ett förbättrat boende. Ömsesidig respekt ger en behaglig gemenskap. 😀

Har du några frågor om ditt byte eller behöver du fler tips kan du kontakta vår kundtjänst.  

Byt din lägenhet hos oss

 • Över 60 000 nöjda kunder
 • Vi hjälper dig genom hela bytet
 • Kom igång på 2 minuter