Fördelarna med att byta en mot två!

1989 var Christina 17 år och hade precis fått sin första egna lägenhet, genom ett byte hennes föräldrar gjorde. Nu, 30 år senare har Christina själv en 17 årig dotter som hon vill hjälpa till sin första egna lägenhet, på samma sätt som hennes föräldrar gjort.

Christina bodde tillsammans med sin man och deras barn på södermalm i Stockholm under 10 år. När paret valde att gå skilda vägar bytte de sin fyra på söder till två mindre lägenheter.  

Det är inte det lättaste att hitta två lägenheter till två personer med olika viljor, vi ville dessutom båda vara kvar i stan”-Christina.

De registrerade en annons på Lägenhetsbyte.se och efter 6 månader hittade dem ett passande byte. Christina flyttade till Hammarbyhöjden strax söder om Stockholm och hennes ex-man fick en mindre lägenhet på södermalm.

Efter fyra år i lägenheten i Hammarbyhöjden sa Christinas dotter en dag ”Varför bor vi här? Det blev ju bara så på grund av skilsmässan.” Christina höll med sin dotter och tillsammans kom dom överens om att de både vill tillbaka in till stan. 

Återigen registrerade Christina in en annons på lägenhetsbyte.se. De fick ganska snabbt en match och flyttade till en liten etta på Kungsholmen. Men efter ett tag i den nya lägenheten känns den alldeles för liten. Tillbaka till Lägenhetsbyte igen och även denna gång fick de napp - en tjej med en 2:a på St.Göransgatan sa ja samma sekund som hon fick se Christinas lägenhet. - Hon blev kär och sa ja på stående fot, berättar Christina.

Christinas dotter har idag hunnit fylla 18 och det är snart dags för henne att flytta hemifrån, Christina tänker därför försöka byta lägenheten på St Göransgatan mot två stycken för att kunna ge sin dotter en lägenhet i den tuffa bostadsmarknaden. 

”Att hjälpa min dotter att få en lägenhet, som mina föräldrar gjorde för en gång i tiden känns så fint”-Christina.

Christinas bästa tips till andra bytare: 

  • Man måste vara beredd att offra något. Till exempel läget eller kvadratmeter.
  • Gå in och korrigera dina önskemålen för att få in nya bytesförslag
  • Ställa viktiga frågor direkt så att alla har förutsättningar att få till bytet

Går du också i flyttankar? Lägg in en annons och kom igång med ditt byte helt gratis! 

Byt din lägenhet hos oss

  • Över 60 000 nöjda kunder
  • Vi hjälper dig genom hela bytet
  • Kom igång på 2 minuter