Från Argentina till Göteborg

När Emmie efter studenten valde att jobba på en turistort i Grekland, visste hon inte att hon skulle träffa sitt livs kärlek; en argentinare vid namn Diego.

Att vara i en distansrelation kan vara svårt. Längtan efter den andra går inte att förklara. Möjligheterna med Skype, chatt och telefon finns där, men det går inte att jämföra med möjligheten att sitta i samma soffa och hålla om varandra. Efter studenten valde Emmie att jobba på en turistort i Grekland, visste hon inte att hon skulle träffa sitt livs kärlek; en argentinare vid namn Diego. 

“Jag jobbade där och Diego var med sina kompisar på långresa”, berättar Emmie. 

13 000 km distans

Efter Grekland flyttade Emmie tillbaka till Sverige, och Diego tillbaka till Argentina för att fortsätta plugga. Trots den långa distansen blev det ändå ett par resor mellan kontinenterna. 

“Vi körde på. Jag älskade att vara i Argentina och semestra. Men det blev mer och mer seriöst och vi var tvungna att flytta någonstans. Då passade det bättre att han kom hit än att jag kom dit”, berättar Emmie.

Diego tog examen i Argentina och köpte en biljett direkt till Göteborg för att flytta in hos Emmie. Det dröjde inte länge innan han fick jobb som systemutvecklare och han lärde sig svenska snabbt. I början bodde paret i Emmies lilla tvåa på 31 kvm vid Chapmans Torg och efter ett tag lyckades de byta till sig en drömlägenhet som även den ligger i Majorna. 

Två blir till tre

Den 19 juli 2016 kommer någon efterlängtad: Emmie och Diegos dotter föds. Det som började som en flört i Grekland, fortsatte i ett distansrelation och en flytt till västkusten har nu gett ett barn till världen. Även om paret älskar sin tvåa i Majorna, är det dags att hitta något större. 

“Just nu funkar det, men det kommer att bli mindre desto äldre hon blir. Vi är redan där när hon börjar rycka ner saker och det ligger leksaker överallt”, skrattar Emmie. 

Vill stanna i Majorna

Trots att de trivs jättebra i lägenheten i Majorna har paret nu börjat att söka sig vidare och Lägenhetsbyte.se är just nu den mest besökta hemsida. 

“Sajten är lätt beroendeframkallande, det är verkligen den populäraste sidan i telefonen”. 

Det som paret söker är en trea med hiss i byggnaden. De vill helst kunna stanna kvar i Majorna och med det stora utbudet på Lägenhetsbyte.se känns det inte som helt omöjliga krav. 

“Det finns så mycket lägenheter och det känns som att pärlorna är där”, säger Emmie.

Vi på Lägenhetsbyte.se önskar Emmie och Diego lycka till med jakten på ett nytt hem! 

Vill du också hitta en go lägenhet i Göteborg, se vad som ligger ute nu!

Byt din lägenhet hos oss

  • Över 60 000 nöjda kunder
  • Vi hjälper dig genom hela bytet
  • Kom igång på 2 minuter