Så matchar vi fram en lägenhet till dig.

Varje dag byter i genomsnitt tio personer bostad hos oss – antingen genom direktbyte, triangelbyte eller ett manuellt direktbyte. Här reder vi ut de olika begreppen – och förklarar hur vi matchar dig till en ny lägenhet.
Varje dag byter i genomsnitt tio personer bostad hos oss – antingen genom direktbyte, triangelbyte eller ett manuellt direktbyte.
Här reder vi ut de olika begreppen – och förklarar hur vi matchar dig till en ny lägenhet.
Matchningsmotorn gör jobbet
Med hjälp av det vi kallar matchningsmotor blir det enkelt att hitta ett nytt boende. Den matchar de önskemålen du uppger när du registrerar dig med potentiella lägenheter. De lägenheterna som passar in på dina önskemål presenteras i det vi kallar byteslista. 
De annonserna du ser i din byteslista passar inte bara in på dina önskemål de annonsörernas önskemål passar även in på just din lägenhet. Det är alltså vad vi kallar en matchning. 
På sitt konto kan man lätt ställa in de olika sökningsalternativen och välja vilka byten som passar. 
Olika typer av byten
Det finns tre olika typer av byten. Du ser dem alla tre i din byteslista.1.Direktbyte 
Innebär att två personer byter lägenheter med varandra. Matchningsmotorn genererar direktbyten, du behöver alltså inte själv leta fram dessa byte. 
2.Triangelbyte
Detta är det vanligaste sättet att byta lägenhet på. Tre personer byter lägenheter med varandra på ett enkelt och smidigt sätt. Lägenhet A byter till lägenhet B vars ägare byter till en annan lägenhet C som i sin tur byter till lägenhet A – bytet går alltså runt som i en triangel. Triangelbyten matchas fram av matchningsmotorn. 
3. Manuellt direktbyte
När två personer hittar varandras lägenheter utan att använda matchningsmotorn, och sedan byter lägenheter med varandra, kallas detta för ett manuellt direktbyte. Om man inte vill få manuella bytesförslag kan man välja bort dem i sina inställningar. 
Tveka inte på att höra av dig till oss om du har några frågor om byten eller om du vill ha tips och råd om hur du hittat rätt byte. Vi har lång erfarenhet av byten och delar gärna med oss. Vi finns på info@lagenhetsbyte.se. 
Lägg in en annons här för att komma igång med ditt byte! 

Byt din lägenhet hos oss

  • Över 60 000 nöjda kunder
  • Vi hjälper dig genom hela bytet
  • Kom igång på 2 minuter