Hökarängen, Farsta

Tobaksvägen 19C

1 mot 1

2 rum ∙ 70 kvm ∙ Bottenvåning

9 000 kr/mån

Annonsnummer: 866707

Balkong/terrass
Badkar

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt Hyresvärd Stockholmshem

Hökarängens finaste tvåa!

En unik tvåa med stor avskild uteplats, stort kök och djupa fönstersmygar som ger sekelskifteskänsla – ett stenkast från mysiga Hökis centrum och 13 minuter från Södermalm med T-banan.
Entrén ligger i markplan och uteplatsen en halvtrappa ned med utgång från vardagsrummet. Uteplatsen har flera rabatter och här finns plats för både matbord, solstolar och odlingslådor. Här kan du spendera många lata timmar i solen med kaffekoppen eller ha grillkväll med familj och vänner! Utanför finns en gräsmatta som nästan bara används av oss som bor i huset.
Rymligt kök där du enkelt får plats med 8 personer vid bordet och ett vardagsrum med rum för både vardagsrumsmöbler och en rejäl arbetshörna om man vill.
Sovrummet har fyra platsbyggda garderober och plats för dubbelsäng med mycket golvyta över. Utsikt mot uteplatsen – men helt insynsskyddat eftersom uteplatsen är en halvtrappa ned.
L-formad hall med inbyggd förvaring och en nisch som är perfekt för bokhyllor.
Badrum med badkar, handdukstork och plats för tvättmaskin.
Lägenheten är på papperet 67 kvm men uteplatsen lägger till nära 50 kvm till det!
Källarförråd i samma trapphus. Trevliga grannar på en lugn, grönskande liten återvändsgata med en ICA Nära (öppet till 22) runt hörnet. Bara några minuter bort finns tunnelbanan och Hökarängens charmiga 50-talscentrum där du hittar Sveriges äldsta gågata med småbutiker och neonskyltar i gammal stil.
I centrum finns flera fina fik och restauranger, bland annat Whiteguide-listade Konditorn & Bagarn samt nyöppnade uppstickaren Kollektivet. Snart öppnar även Hökis lokala bryggeri PangPang barhäng två kvarter bort! På cykelavstånd finns två olika badplatser att välja på.
En hållplats bort, under 10 min med cykel, finns Farsta Centrum med 150 butiker, bibliotek, gym, sport/simhall mm.
Lägenheten är en lugn oas omringad av träd och fågelsång och ändå finns allt du behöver i vardagen jättenära. En kort resa bort finns stadens puls - det är skönt att snabbt komma in till stan, och skönt att komma hem igen till friden här när man är klar :)

Vi trivs fantastiskt bra både i området och lägenheten men med två barn börjar det bli trångt. Vi väntar dock gärna tills vi hittar ett byte som känns helt rätt!

Hyresvärd är Stockholmshem. De tillämpar VLU, valfritt lägenhetsunderhåll. Vår hyra är därför 9417 just nu på grund av val som tidigare hyresgäster gjort, men den kommer att sänkas något om några år. Grundhyran är 8558.
Vilande BRF bildad.

För barnens skull söker vi endast i Hökarängen och Farsta, möjligen södra delen av Gubbängen. Vi behöver en 4:a, eller en 3:a som kan delas av till 4:a, med två toaletter och balkong eller helst uteplats.

Läs mer om bostaden

Önskad bostad
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
Områden
Tresiffriga postnummerområden
116, Södermalm, östra
117, Södermalm, västra / Gröndal
118, Södermalm, centrala
122, Enskede
123, Farsta
I området
Restauranger
Café Amanda
Hökarängsplan 3
Hökarängens Gatukök
Lingvägen 148
Skolor och barnomsorg
Öppen Förskola Emil
Sirapsvägen 5
Hökarängens Bollplan
Fagersjövägen 20
Affärer
ICA Nära Bomben
Tobaksvägen 4
Matdax Hökarängen
Pepparvägen 5
Intressemarkering
Är du intresserad av ett byte?
Ja
Nej
Bostadstips
Katarina-Sofia, Stockholm
Rutger fuchsgatan 7b
Märsta Norra, Märsta
Nymärsta gränd 5
Jakobsberg Västra, Järfälla
Vasagränd 13

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Hjälp genom hela bytet
  • Enkel registrering på 2 minuter
Kom igång gratis