Hornstull, Stockholm

Varvsgatan 8

1 mot 1

3 rum ∙ 86 kvm ∙ Vån 5

10 000 kr/mån

Annonsnummer: 1003402

Balkong/terrass
Hiss
Öppen spis/kakelugn
Badkar
BRF

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt

=========== OBS OBS OBS ===========
Söker boende med lägre hyra och 'det där extra', fint läge, trädgård, eldstad önksas. Preferens för Kulturhus, Stadsholmen, eller liknande.
=========== OBS OBS OBS ============

Bilder kan erhållas på begäran.

HYRESRÄTT 3 rok 86 m2
Huset är från 1918 och lägenheten är i gammal stil, 3 m takhöjd, 2 kakelugnar varav en kan eldas, fönsterspröjs, spegeldörrar, slipade trägolv. Den ligger på 5 tr, högst upp i huset och har därför dubbla fönster i rummen mot gatan. Hiss lätt tillgänglig utan trappsteg. Ljust och soligt, många fönster, öster och väster, ingen/begränsad insyn.

Rummen är disponerade så att inget går bort som genomgångsrum, men ändå kan man gå runt mellan rummen. Lägenheten är i väldigt gott skick. Ytskikt i tak och väggar är i mycket gott skick. Endast ett fåtal spikhål och tunn stålspik är vald för att ge små och enkelt reparerbara märken. Golv något slitna. Vardagsrummet är ganska stort, och vetter mot öster, med morgonsol. Sovrum intill. Det andra sovrummet ligger lite ”för sig själv” i lägenheten och vetter mot gården och väster (gudomliga solnedgångar). Det har jag tidigare hyrt ut till rumshyresgäster, och det fungerade jättebra. Köket är möblerbart och man kan sitta flera personer runt där, men vi brukar använda vardagsrummet för måltider. Helkaklat badrum (2001) med ett stort fönster mot gården. Och i badrummet, om sommaren, kan man ligga i badkaret och sola, med öppet fönster för solen skiner rakt på badkaret, utan insyn – najs.

Här är tyst och stilla. Eftersom lägenheten ligger högst upp, finns endast en vägg-i-vägg-granne, och nerifrån hörs ju ingenting. I övrigt är det trapphus eller vind runt om. Gammalt stenhus som det är med riktigt tjocka väggar, är det ej lyhört. Med fönster öppet hörs kyrkklockan från Högalidskyrkan klämta till lite försiktigt för att minna om tidens gång varje kvart.

Till huset hör en mycket ombonad innergård med äpple, körsbär, bärbuskar, blomster och en liten kryddtäppa – med gröna fingrar är det bara att hugga in. Det finns sittgrupper, porlande springbrunn, sol från nio halv tio till sju halvåtta sommartid, och det är knäpptyst – en riktig oas och mötesplats, man saknar inte balkong här. Mycket god grannsämja. Har klickat för balkong terass tack vare den fantastiska gården.

Utsikten åt väster sveper över takåsar och skorstenar – röd-rosa kvällshimlar kan göra en gråtfärdig. Åt öster syns en strimma av Riddarfjärden, knappast vad man kan kalla sjöutsikt, men man ser nobel-fyrverkerier hyfsat och när segelbåtstävlingar är på gång. Under den mörka årstiden kommer övre delen av det vackert belysta Stadshustornet i blickfånget.

Nära till stort vindskontor en trappa upp. Och här finns ett litet takfönster man som släpper in ljus, och som man kan öppna inifrån och kika ut genom med en stege. Vilken utsikt – riddarfjärden och hela stan !!

Området – Högalid - är mycket barnvänligt, trafiksanerat som det är och det finns ingen genomfartstrafik alls. Flera dagis finns i närheten, och för barnen finns en parklek i Högalidsparken runt hörnet med plaskdamm för de små på sommaren, och Drakenparken en kort promenad bort. På sommaren badas det på Långholmens strandbad. För de minsta barnen finns även Högalidskyrkan med sin verksamhet, samt gungor på Långholmen och den lilla parken uppe på Skinnarviken. För skolbarnen finns gångbroar över gatorna för säker promenad till Högalidsskolan. Och så finns ju den fina innergården också förstås.

Högalid är innerstadens ‘grönaste’ församling med promenader och parker i alla riktningar. Här finns Långholmen, Tantolundens koloniområde, och flera ‘vanliga’ parker alldeles inpå knuten, Högalidskyrkan och ‘Lasse i Parken’-parken t ex. Och den ganska gröna ön Reimersholme. Fantastiska promenader in mot Slussen - Gamla Stan via Skinnarviken, Mariaberget och Monteliusvägen – kanske stadens vackraste ? Lika mot Danvikstull längs Årstaviken via Skanstull. Man korsar ingen trafikerad väg på hela sträckan fram till slussen resp Danvikstull.

Vill man hellre ta ångbåten, går den nerifrån Långholmen – eller varför inte egen båt. Flera båtklubbar i idylliska Pålsundskanalen och längs Årstavikens strand med möjlighet till båtliv och tillgång till fantastiska miljöer.

Vatten finns runt om, såväl mot Riddarfjärden/Pålsundskanalen (50m) och Årstafjärden vid Tanto. Och det finns 4, ja FYRA, badplatser på gångavstånd, Smedsuddsbadet då inräknat. Gott om plats för soldyrkare.

Några krog-pärlor hittar man på bakgatorna i närheten. Och på sommaren håller sjöterrassen öppet på Karlhälls gård på Långholmen – en riktig pärla dit få hittar. Och cafe Bellman – Stora Henriksvik - på Långholmen om somrarna, där kan man avnjuta sin fika under de gamla päronträden, ett av Stockholms finaste sommarcaféerna utan tvekan. Och på Långholmen hittar man även en av Stadens parkteatrar. Den flytande restaurangen Loopen, m.fl, m.fl...

På lagom avstånd finns Hornsgatan. Där erbjuds det mesta man behöver av kommersiell service, många små butiker, caféer pubar, musikställen och krogar. Hornsgatan är en pulsåder som har eget liv, en bit verkligt levande stad som inte dör efter kontorstid.

Det finns gott om parkering, för att vara innerstan och på kajplats Söder mälarstrand eller Långholmen finns nästan alltid lediga platser. Ypperliga kommunikationer förstås.

=========== OBS OBS OBS ===========
Söker boende med lägre hyra och 'det där extra', fint läge, trädgård, eldstad önksas. Preferens för Kulturhus, Stadsholmen, eller liknande.
=========== OBS OBS OBS ============

Vilande BFR finns. Bildades för mer än 10 år sedan.

Bilder kan erhållas på begäran


Läs mer om bostaden

Önskad bostad
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
Områden
Tresiffriga postnummerområden
111, Norrmalm / Gamla Stan
112, Kungsholmen / Essingeöarna
114, Östermalm
115, Östermalm / Gärdet / Djurgården
116, Södermalm, östra
117, Södermalm, västra / Gröndal
118, Södermalm, centrala
Postorter
Visby, Gotlands län
I området
Restauranger
Indian Garden
Heleneborgsgatan 15
Mama Wolf
Pålsundsgatan 3
Skolor och barnomsorg
Solgården Förskola
Lundagatan 69
Förskolan Il Crocodill
Hornsbruksgatan 17
Affärer
Handlarn Heleneborgs Livs
Heleneborgsgatan 16
Gladö Consulting AB
Heleneborgsgatan 44
Intressemarkering
Är du intresserad av ett byte?
Ja
Nej
Svarar vanligtvis inom 8 timmar
Bostadstips
Mariefred
Storgatan
Kvillebäcken, Göteborg
Tjärblomsgatan 1c
Möllevången, Malmö
Falkenbergsgatan 7

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Hjälp genom hela bytet
  • Enkel registrering på 2 minuter
Kom igång gratis