Katarina-Sofia, Stockholm

Kocksgatan 27

1 mot 1

2 rum ∙ 68 kvm ∙ Vån 3

9 904 kr/mån

Annonsnummer: 640706

Hiss
Öppen spis/kakelugn

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt Hyresvärd Einar Mattsson

Drömboende i hjärtat av södermalm med närhet till allt på lugna Kocksgatan. Det tar ca 5 minuter att gå till såväl tunnelbanan som Nytorget åt vardera håll från lägenheten.

Med sina 68 kvadratmeter erbjuder denna lägenhet ett trevligt vardagsrum med charmig kakelugn (ej i drift), kök med gott om beredningsytor, matplats och ett luftigt och ljust sovrum. Lägenheten har även en stor hall och två små ”hallar” mellan sovrum och kök.

Bostaden präglas av tidstypiska detaljer som högt i tak, fina trägolv och stora ljusa fönster. Här finns gott om förvaring med bland annat två klädkammare.

Optimala 2 rum & kök för er som vill kombinera stadsliv med hög mysfaktor. Stor för att vara en tvåa med möjlighet att dela av sovrummet i två rum. Sovrum och kök är ut mot innergården som har en lekställning, sandlåda, cykelskjul, flera sittplatser och grillplats. Finns även en upphöjd del av innergården som renoverades för ett par år sedan med konstgräs, altan och flera uppsättningar Grythyttan sittmöbler.
Det ligger en förskola i porten bredvid som använder innergården som sin gård men de är inte ute på morgnarna och märks endast kort tid under dagen. Vi har aldrig upplevt det som störande. Det är endast en avdelning med ca 20 barn. Vår lägenhet har inte heller fönster mot den del av gården som används av förskolan utan det ligger en huskropp emellan.

Kök och badrum totalrenoverades 2015 och även samtliga rum med tapet och målning av väggar, tak och snickerier. Även trägolvet som är i vardagsrum, hall och sovrum slipades då. Har dock blivit en del slitage sedan dess då vi har ett barn.

Lägenheten ligger på tredje våningen av husets fyra våningar. Det är två till lägenheter på samma halvtrappa. Väldigt trevliga grannar, inga som helst störningar eller något att klaga på i huset.
Finns hiss, stort vindsförråd, tvättstuga och cykelförråd i källaren och barnvagnsrum i trapphuset. Soprum och återvinningsrum precis utanför porten och grovsoprum rakt över gården.
Hyresvärd är Einar Mattsson som tar väl hand om fastigheten och innergården. De har bland annat trädgårdsmästare som kommer regelbundet och vattnar, planterar och sköter växter på innergården där det även finns två körsbärsträd, varav det ena syns från sovrumsfönstret.

Läs mer om bostaden

Önskad bostad
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
Områden
Tresiffriga postnummerområden
111, Norrmalm / Gamla Stan
112, Kungsholmen / Essingeöarna
114, Östermalm
115, Östermalm / Gärdet / Djurgården
116, Södermalm, östra
117, Södermalm, västra / Gröndal
118, Södermalm, centrala
120, Hammarby / Årsta / Enskede Gård / Sjöstad
121, Johanneshov / Enskededalen
122, Enskede
126, Hägersten, östra
Postorter
Älvsjö, Stockholms län
Sköndal, Stockholms län
Stadsdelar
Farsta, Farsta
Hökarängen, Farsta
I området
Restauranger
Matboden Södermalm
Folkungagatan 78
Sea Sushi & Coffee Bar
Östgötagatan 39
Skolor och barnomsorg
Kåxis Förskola Föräldrakooperativ
Kocksgatan 18
Katarina Norra skola
Tjärhovsgatan 15
Affärer
Coop Nytorgsgatan
Nytorgsgatan 25
Re Orient Mataffär AB
Nytorgsgatan 25
Intressemarkering
Är du intresserad av ett byte?
Ja
Nej
Svarar vanligtvis inom 4 timmar
Bostadstips
Bandhagen
Vallhornsgatan 22
Rissne, Sundbyberg
Ridvägen 21
Mälaren, Vårby
Botkyrkavägen 9

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Hjälp genom hela bytet
  • Enkel registrering på 2 minuter
Kom igång gratis