3 tips på hur du byter bostad

På jakt efter ditt nya boende? Här är våra bästa tips på hur du kommer igång och hittar ditt lägenhetsbyte.

1. Lägg kärlek på din annons.

Bilder är viktigt för första intrycket av din lägenhet. Därför är det viktigt att ha bilder med hög kvalitet. Med bilder förmedlar du känslan om det är trivsamt eller tråkigt, rymligt eller trångt, fräscht eller slitet.

Här får du tips om hur du tar bra bilder.

Ta dig tid att skriva en bra beskrivning av din lägenhet, lyft fram det fina med din lägenhet och berätta hur du som bor där nu upplever lägenheten – en ”stor balkong” kan också beskrivas som ”en rymlig uteplats perfekt för den stora midsommarmiddagen”.

Det finns ingen anledning att skarva med sanningen, det leder bara till besvikelse och frustration om verkligheten ser annorlunda ut. 

2.  Tänk brett.

Visst drömmer du kanske om en lya mitt i stan, men om man testar att lägga till områden som ligger precis bredvid city blir plötsligt urvalet betydligt större. Det är dessutom inte alls omöjligt att dessa lägenheter är större, fräschare och också billigare. 

Hyran är en annan sak att tänka på vid sökningen – testa att sätta maxhyran lite högre än vad du tänker dig. Ett tak på exempelvis 5 000 kr i månaden gör att du eventuellt missar ett guldkorn med 5 001 kronor i hyra.

3.   Var aktiv.

När du lagt in din lägenhetsannons med fina bilder och bra beskrivning så börjar det roliga. Allt fler kommer att upptäcka din annons och det börjar ramla in intresse-markeringar. Se till att inte lämna dessa obesvarade – det skapar irritation och kan påverka vad andra användare tycker om din annons.

Var inte heller rädd för att ta kontakt med de som är intresserade av ett lägenhetsbyte med dig. En bra första kontakt är att skicka ett meddelande för att bekanta sig lite närmare. 

Är du aktiv, intresserad och engagerad blir det mycket lättare att få till ett byte.

Byt din lägenhet hos oss

  • Över 60 000 nöjda kunder
  • Vi hjälper dig genom hela bytet
  • Kom igång på 2 minuter