Göteborg, Västra Götalands län

Landalabergen

1 mot 1

3 rum ∙ 75 kvm ∙ Vån 6

7 692 kr/mån

Annonsnummer: 772846

Balkong
Hiss
Badkar

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt Hyresvärd Robert Dicksons stiftelse

Denna lägenhet är fantastisk, och jag kommer inte att byta bort den om jag inte hittar exakt vad jag vill ha. Söker antingen en lägenhet med uteplats/tomt helst nära naturen eller väldigt fin och bra lägenhet i Majorna/Kungsladugård eller eventuellt Masthugget och Haga. Jag kikar lite inåt norrut österut också, och är nyfiken på Örebro och Stockholm, i framförallt söderort. Det bör finnas uteplats.

Detta är en luftig 3'a på våning 6 av 7. Genom hela lägenheten har varje rum fönster längs hela fasadytan vilket gör lägenheten exceptionellt ljus och känns rymligare än de 75 kvadratmeter den är.

Stor hall med 3 inbyggda garderober, där alla rummen går ifrån som en satellit.

VARDAGSRUMMET har morgonsol, är stort och avlångt med plats för både TV-/soffhörna och matsalsbord eller liknande. Det finns dörr, så man kan stänga om sig om man behöver vara ostörd.

BADRUMMET har badkar. Ett fönster vilket gör att det känns stort och härligt. Framdraget för tvättmaskin. Möjlighet till golvvärme, för ett påslag på hyran. Morgonsol. Nyrenoverat juni 2023.

KÖKET har sol från mitt på dan fram till kvällen, är avlångt och har plats för bord för minst fyra personer. Sittdelen är extra ljus, då väggen mot balkongen är ett fönster, så att känslan nästan blir som att sitta i ett uterum. Gott om förvaring i massor av skåp. Nytt kylskåp med frys i maj -20. Ny spis augusti -23. Diskmaskin finnes som ev. kan köpas loss.


SOVRUM 1 är avlångt och stort och har walk in closet och utgång till balkongen. Eftermiddagssol. Då balkongen är integrerad är ljusinsläppet begränsat, vilket kan vara skönt i ett sovrum.

BALKONGEN är rymlig och har sol från mitt på dagen till eftermiddag/kväll. När det är som ljusast från kl 12 till ca 21. Den har en träspaljé på sin västra vägg, vilket gör det lätt att montera saker på den utan att göra åverkan på betongen. Balkongen har dessutom en markis, som går att fälla ned ända till balkongräcket, vilket gör det väldigt mysigt och ombonat. Den göteborgska blåsten behöver man inte oroa sig för heller, då balkongen är integrerad och är alltid lugnare och varmare än utanför. På sommarhalvåret täcker trädens lövverk byggnaderna på andra sidan Egnahemsvägen vilket gör insynen obefintlig. Även på vintern är insynen begränsad.

SOVRUM 2 är ljust med stora fönster och har morgonsol. Förvaring till sovrum 2 går alldeles utmärkt att ha i de inbyggda tre garderober som finns i hallen.

Grannarna är kanon, och området Landalabergen är en underbar liten oas med god stämning i ett väldigt centralt läge. Det är bara några hundra meter från Götaplatsen och Avenyn och åt andra hållet är det i princip lika nära till Annedal och Linné.

Lägenheten ligger ett par minuter från Landala Torg, med bankomat, mataffär, apotek, systembolag, blomsteraffär, flera restauranger osv. Närmsta spårvagnshållplats är Chalmers, bara 200 meter från porten. Hållplatsen är ett nav med flera olika spårvagns- och busslinjer. Chalmers är bara en station från Korsvägen där ytterligare ett gäng linjer går. Kapellplatsen ligger nästan lika nära, där ytterligare busslinjer går.

Hyresvärden är Robert Dicksons stiftelse som är en mycket populär hyresvärd i Göteborg, och som ställer en del krav på dig som vill flytta in. De har stadgar som säger att du inte får vara egenföretagare eller tjäna för mycket t.ex. De håller ner sina kostnader så mycket som det går, vilket innebär att de aldrig topprenoverar heller för att behålla hyrorna till ett typ minimum.
https://robertdicksons.se/artikel/for-sokande

Läs mer om bostaden

Önskad bostad

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Se all information och fler annonser
  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Enkel registrering på 2 minuter
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
I området
Kollektivtrafik
Buss
Kapellplatsen (218 meter)
Annat
Chalmers (351 meter)
Restauranger
Gaubi Landala
Kapellplatsen 3 (128 meter)
Lunchmästar'n
Landalagången 9
Skolor och barnomsorg
Franska skolan Göteborg
Landalagången 3 (66 meter)
Landala Föräldrakooperativ
Kapellgången 12 (188 meter)
Affärer
Coop Konsum
Kapellplatsen 4 (95 meter)
Landala Fisk
Kapellplatsen 1
Är du intresserad av ett byte?
Bytt
1x
Svarar vanligtvis inom 6 timmar

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Hjälp genom hela bytet
  • Enkel registrering på 2 minuter
Kom igång gratis