Bytesprocessen i Corona-tider

iStock-1057768196.jpg 156.65 KB


Med anledning av Coronaviruset vill vi passa på att ge våra annonsörer lite tips när det kommer till att byta lägenhet. 

Det är inget tvivel om att det är utmanande tider för både oss svenskar och övriga världen. På Krisinformation.se finns aktuell information om läget i Sverige och världen samt råd och uppmaningar från myndigheter. All information som publiceras på sajten är bekräftad information från myndigheter och andra ansvariga aktörer.

På Lägenhetsbyte.se jobbar vi på som vanligt och finns här för att hjälpa våra medlemmar med byte, för givetvis kvarstår behovet bland våra medlemmar att byta bostad. 

Här är våra tips på hur en bytesprocess bör se ut med hänsyn till att minska smittspridningen av Covid-19(coronavirus) i samhället. 

Registrering på Lägenhetsbyte.se. 

Lägg in din annons, ange vad du har att byta med samt vad du önskar byta till. Vår smarta matchning ger dig relevanta bytesförslag baserat på detta.

Kommunicera med dina matchningar.

Antingen kan ni skriva till varandra i vår chatt eller så kan ni prata via sms eller telefon om samtliga i bytet angett ett telefonnummer. 

Arrangera en digital visning!

Är ni sen intresserade av att gå vidare i processen och se varandras lägenheter så rekommenderar vi att börja med en digital visning. Det finns enkla sätt att ordna detta på. Vi rekommenderar ett videosamtal via Google Hangout eller Skype som är en app för videosamtal som finns att ladda ner gratis från Appstore och Playbutiken. 

Boka in en fysisk visning, men tänk på detta.

Kvarstår intresse för byte efter den digitala visningen och ni vill gå vidare i processen så kan ni absolut vilja se varandras lägenheter live. Vi rekommenderar att ni då går och tittar på lägenheten under förutsättning att ingen av följande punkter stämmer in på någon av er: 

- Du har varit ute och rest för mindre än 2 veckor sedan (oavsett i riskzon eller ej)

- Du känner dig krasslig på något sätt (trötthet, snuva, halsont, hosta, feber, andnöd typ lufthunger)

- Du har en kroppstemperatur över 37,5 grader.

- Du tillhör en riskgrupp (hög ålder, grundsjukdomar).

- Du har befunnit dig i folksamlingar med över 500 personer, exempelvis konserter.

- Du har varit i nära kontakt med någon som uppvisar ovan nämnda symptom. 

Stämmer någon av dessa punkter in på dig ber vi dig vänta med att gå på eller hålla lägenhetsvisning tills vidare. Om inte så kan ni lugnt gå på visning men undvik att ta i hand - en vanlig hälsningsfras räcker, tvätta noga händerna med tvål och varmt vatten innan och efter visningen. Rör inte saker i hemmet i onödan.

Ansök om bytet med vår tjänst Bytesansökan - den är helt digital!

Vill ni byta lägenhet med varandra, grattis! Nu är det dags att ansöka om bytet. Gör ni det med vår tjänst Bytesansökan (som är helt gratis för dig som medlem) så sker hela ansökningsprocessen digitalt och ni behöver inte ses för att signera era ansökningar. Mer om hur det funkar kan du läsa här.


Lycka till och hör gärna av dig till oss om du behöver hjälp på info@lagenhetsbyte.se!