Fler billiga hyresrätter är svenskarnas lösning på rådande bostadsbrist

bild44.jpg 1.18 MB

Enligt en färsk undersökning utförd av Yougov på uppdrag av Nordea visar det sig att svenskarna ser fler billiga hyresrätter som lösningen på vår stora bostadsbrist. 

I ålderskategorin 18-25 år anser 59% av deltagarna i undersökningen att den effektivaste lösningen på bostadskrisen är fler hyresrätter. 
Ingela Gabrielsson, privatekonom på Nordea, påpekar att unga människor i Sverige  länge sett bostadsrättsmarknaden som den enda vägen till bostad. De har fått höra att det enda sättet att lösa det på är att köpa och sedan byta upp sig. 
“Jag tycker ändå att det är intressant att det i undersökningen är just hyresrätter som efterfrågas. Det är möjligt att det har skett ett skifte", säger Ingela Gabrielsson. 


I ålderskategorin 40-54 anser 71% att hyresrätter är lösningen.
"De äldre har varit med ett tag och oroar sig för hur deras barn ska kunna flytta ut. Att hjälpa med kontantinsats för en bostadsrätt är kanske möjligt med ett barn men inte med flera", säger Ingela Gabrielsson.


Att så tidigt som möjligt ställa sig i bostadskö är ett grundläggande tips för unga svenskar på väg ut på hyresmarknaden. 
"Man får också tänka sig att bo lite längre ut med pendelavstånd. När storstäderna växer skapas det också nya möjligheter, men det finns ingen quick fix", säger Ingela Gabrielsson.

Källa: Di.se