Fler klimatsmarta lägenheter för ungdomar

ungdomslägenheter.jpg 57.38 KB
I Blackeberg ska nu 54 nya klimatsmarta lägenheter byggas för ungdomar. Lägenheterna kommer att vara ettor på 32 kvm och beräknas att vara inflyttningsklara till sommaren 2018. 
“Det här är ett bra exempel på den typen av bostäder som vi försöker gynna från statens sida”, säger Peter Eriksson som var på plats för att ta första spadtaget.


Billigt och enkelt korttidsboende

Ett viktigt faktum i livet kan vara att ha sitt egna boende, något eget och där hyran inte är för hög. Att som ung vuxen flytta till en ungdomslägenhet kan vara ett perfekt första steg när föräldrahemmet ska lämnas. Fördelen med att bo i en ungdomslägenhet är att platsen i bostadskön kvarstår och en kan lugnt stå kvar i kön tills ett förstahandskontrakt dyker upp. 


Ökning på ungdomslägenheter

Många kommuner satsar stort på ungdomslägenheter. Under 2016 byggdes på rekordtid 280 lägenheter i Västberga, Stockholm. I Skellefteå ska det byggas 50 nya lägenheter varje år och på Lidingö vid Larsberg planeras det att byggas 80 nya lägenheter under 2017. 
“För 18-25-åringar är det svårt att komma in på bostadsmarknaden och för oss är det angeläget att vi tillsammans kan skapa små och välplanerade hyreslägenheter i Larsbergs centrum”, säger Siv Malmgren,


Vem får hyra? 

För att få hyra en ungdomslägenhet behöver en först och främst vara mellan åldrarna 18 till 30, men åldrarna kan skilja sig från olika förmedlare. Många kommuner erbjuder även ungdomslägenheter, kontakta kommunstyrelsen där du bor för att få veta mer.