Flytt, surfplatta och uppkoppling

1514378210001-svenskar-internet-675x400.jpg 20.78 KBHur uppkopplad är svenskarna och har det påverkat bostadsmarknaden? Nyligen släpptes rapporten Svenskarna och Internet, en årlig rapport där 3 184 svenskar svara på deras digitala vanor. Vi dök ner för att se hur internet påverkar flytten.

Alltid uppkopplad

Sedan 1997 har rapporten Svenskarna och internet släppts. Enligt rapporten har, under de senaste 12 åren, 95 procent av svenskarna skaffat internet till hemmet. Av alla enheter är datorn fortfarande första valet, på andra plats kommer mobilen och sist surfplattan. I genomsnitt äger varje hushåll mist två datorer, detta har länge varit oförändrade. Samtidigt som ägandet av datorer har legat stabilt, har surfplattor blivit allt vanligare. I snitt finns det 1,2 surfplatta i varje hem. 

När frågan ställs hur folk har anslutit till internet de senaste månaden, svarade 91 procent att de gjort de med uppkoppling hemifrån. Hushåll med fiberkabel har ökat från 38 procent under 2016 till 51 procent under 2017. Mobilen fortsätter att användas flitigt, 8 av 10 av befolkningen har internet i mobilen idag och 71 procent använder internet från mobiltelefonen dagligen. 

Tidtabeller, nyheter och sjukdomar

97 procent av svenskarna använder internet för att söka information. De ämnen som svenskarna söker främst om är tidtabeller, adresser, nyheter och sjukdomar. 

När det kommer till att söka eller titta på bostäder använder två tredjedelar av svenskarna internet som källa. Men enligt SCB flyttar bara 12 procent av svenskarna varje år. Det finns ett stort intresse för svenskarna att drömma sig bort bland diverse potentiella boenden, men tyvärr är de få som kommer till skott.  

Sluta drömma!

Har du kommit till en punkt där det är dags att sluta fantisera och förhala flytten? Genom Lägenhetsbyte.se kan du hitta ditt nya hem. Flera tusen finns redan hos Lägenhetsbyte.se med samma mål som du. 

Vill du testa? Sök bland tusentals lägenheter utan någon bindningstid. Skapa en annons idag!