Maja - Från Huddinge till Östermalm

maja-675x400.jpg 41 KB

Tankar om Roslagen med dess skogar, ängar och närhet till vatten betyder hemma för Maja. År 1999 valde hon att lämna sitt barndomshem i Norrtälje för att flytta till Uppsala och plugga för att sedan söka sig till Stockholm. Sedan 2010 har hon jobbat i Huddinge och sedan 2016 även bosatt sig i Huddinge med hennes familj, men en längtan efter att komma närmare Norrtälje har vuxit sig starkare sen hon fick barn.
 
“– Det finns ett litet torp i Norrtälje som är min mammas, men som vi håller på och rusta upp. Där är det bara att öppna ytterdörren och låta barnen springa barfota på gräsmattan. Så vi är ganska ofta ute i Norrtälje”, berättar Maja.

Ett direktbyte under sekunden

För stunden bor familjen i Huddinge centrum. Maja jobbar i området och trivs bra med det. Dock har de saknat grönområden och lekplatser i direkta närområdet för barnen. 
Maja registrerade en annons på Lägenhetsbyte.se och på bara några timmar hade hon redan fått förfrågan om ett byte från ett par på Östermalm. 
“– Det var ett par som tidigare bott och arbetat i Huddinge som hade fått en lägenhet på Östermalm efter 35 år i kö, men de kände sig inte hemma och ville nu flytta tillbaka till Huddinge där de har sina barn och barnbarn”, berättar Maja.  
 
Det blev ett snabbt beslut och kontraktskrivningen skedde bara någon vecka senare. Dessutom blev det smidigare för familjen att ta sig till Norrtälje med direktbussen från Tekniska Högskolan.
“– Bussen till Norrtälje ligger några hundra meter från oss, vilket gör det lätt att ta sig ut till barnens mormor. Vi upptäckte även att det finns massor ut av grönområden och lekplatser i närheten!”.

Ibland händer det

I snitt tar det fem månader från att en annons har lagts upp tills flyttgubbarna lyfter ut soffan från vardagsrummet. Ibland går det snabbare och Majas tips till att snabba på ett beslut är att ha en tydlig beskrivning av sitt hem. 
“– Jag skrev en ganska lång förklaring om lägenheten: var den låg, när golvet lades och vilket år byggnaden var i från. Var ärliga i era annonser så blir ingen besviken vid visningen”, tipsar Maja.
 
Vi på Lägenhetsbyte.se önskar Maja lycka till och en härlig sommar. 
 
Vill du också flytta närmare grönområden, lägg in din annons nu!