Skippa flyttstressen!

skippa-stressen.jpg 242.45 KB
Du har äntligen fått ett nytt boende och har sagt farväl till ditt gamla hem. Nu är det dags att fixa kartonger, gå igenom garderoben och boka städfirma. Att flytta är spännande, men kan också vara tidskrävande och stressigt.

Att planera kan vara avgörande för att inte låta stressen ta över. Här är våra bästa tips för en smidig flytt.

1. Listor, listor och listor!

Ska du flytta med sambo, börja med ett planeringsmöte där ni listar allt som måste göras inför flytten. Dela upp uppgifter, sätt prioritering med hjälp av numrering eller färgkodning och bestäm en deadline. Är ni digitalt lagda rekommenderar vi att använda verktyget Trello. Där kan ni lista alla uppgifter i form av digitala post it-lappar. Sätt namn på lapparna, flytta dem och en automatisk notis skickas till den andra när en uppgift är klart.

2. Gör det själv

Innan flyttfirman kommer, packa så mycket du kan själv för att spara tid och pengar. Ta hand om mindre saker som kläder, köksredskap och porslin. Låt flyttfirman ta hand om de tyngre sakerna som TV, tvättmaskin eller farmors byrå.

3. Beställ rätt flyttfirma

Be om offerter från flera firmor, jämför pris och kolla recensioner från Yelp och Reco. Se om det ingår kartonger, frigolit eller bubbelplast, etc. Gör en lista på allt som ska flyttas och skicka den till firman för ett tidsestimat och pris. Priserna varierar beroende på hur mycket som ska flyttas.

4. Boka städfirma

Även om du anser dig själv vara den bästa på att städa, är det bättre att låta en städfirma ta hand om hemmet. De tar hand om varenda millimeter, områden som är lätta att missa när en har annat att tänka på. Läs recensioner om städfirmor på Reco

5. Använd väskor

Resväskor är perfekta att fylla inför en flytt. Packa ner kläder, handdukar och saker som du kan ha användning för direkt efter flytten in i ditt nya hem.

6. Stäm av.

Innan du lämnar in nycklarna och låser dörren en sista gång, ställ ett par kontrollfrågor. 

  • Är alla rum och skåp tömda? 
  • Finns det skador eller märken någonstans och går dem att fixa snabbt?
  • Har du läst av elmätaren och vet hur mycket du ska betala? 
  • Är kylen avfrostad? 

7. Bjud på pizza.

Har dina kompisar hjälpt dig att flytta? Då är du skyldig att bjuda dem på pizza. Använd Pizzakartan för att hitta närmaste pizzeria!

Glad påsk och lycka till i nya lyan önskar vi på Lägenhetsbyte.se

Vill du veta hur du ska inreda ditt nya hem? Läs Angelicas tips på hur du stylar bäst.