Tio tips för att lyckas byta bostad Vi på Lägenhetsbyte.se har över tolv års erfarenhet av bostadsbyten. Här delar vi med oss av våra bästa tips som vi samlat på oss under åren.

1. Beskrivningen 
Hur du beskriver din lägenhet är viktigt. Var ärlig. Det uppstår frustration om din lägenhet inte stämmer överens med beskrivningen i verkligheten. Lyft fram fördelarna med erat boende, känn efter själv vilka egenskaper du själv uppskattar. Försök sedan förmedla dessa i beskrivningen. T.ex. om du har en stor balkong, skriv inte bara "stor balkong". Berätta i stället om fördelarna: t.ex. "rymlig balkong för sköna lata dagar i solen, 6-8 personer får lätt plats på midsommarfesten".

2. Bilder En annons med bilder exponeras 6 gånger mer än en utan bilder. Se till att du lägger upp så många bilder som möjligt. Tag bilderna i dagsljus och dra upp persienner och gardiner. Städa gärna undan, så att bilderna inte blir "plottriga". Läs fler tips i vår fotoskola.

3. Triangelbyten Se till att aktivera triangelbyten, Triangelbyten skapar mycket flera byteskedjor än direktbyten. Du kan också komma åt en massa bostäder som du inte annars skulle kunna få. Enligt statistiken sker det mycket mer triangelbyten än direktbyten.

4. Bredda dina önskemål Tänk på hur rimliga dina önskemål är. T.ex. ett önskemål på en 3:a på minst 75 kvm och maxhyra 5000: -, då missar du kanske en lägenhet med 5001: - i hyra. Det är bättre att ha lite bredare önskemål och sedan tacka nej till dom som inte är intressanta.

5. Lägg till flera områden Ju fler områden ju fler träffar. Man skall vara öppen för bostäder som kanske inte ligger i det område du helst vill bo i. Det skadar aldrig att kolla på områden man inte trodde man skulle gilla, ibland kan man finna guldkorn.

6. Intressemarkeringar Var aktiv, logga in minst en gång per dag och titta till dina intressemarkeringar. Att ha obesvarade intressemarkeringar skapar irritation hos andra medlemmar, Det påverkar även vad andra kan tycka om din annons.

7. Håll kontaktinformationen uppdaterad Att vara kontaktbar är en grundförutsättning för att tjänsten skall fungera optimalt. Se till att ett aktuellt telefonnummer finns. Se även till att ha en väl fungerande mailadress. Tänk på att spamfiltret inte får vara för hög ställt, då kan mail från hemsidan inte komma fram.

8. Skicka e-postnotifieringar Använd e-postnotifiering för att påkalla uppmärksamhet till intressanta byten. Det är ett effektivt verktyg som används alldeles för sällan, man kan med ett enkelt knapptryck informera alla i byteskedjan om ett intressant byte.

9. Maila Tag kontakt med de inblandade i intressanta byteskedjor. Mail är en bra förstakontakt innan man lärt känna varandra. Kanske vill man ha mera information om bostaden eller dess läge. Då passar det bra med mail.

10. Använd telefon Ring oftare! När alla bytesparter har markerat ja till bytet är det dags att boka tid för visning. Ring även när du har frågor om annonsen, det är mycket lättare att få information genom ett samtal. Ett samtal kan även skapa ett större intresse för din lägenhet. Lycka till! Mvh, Lägenhetsbyte.se